Literàries a La Carral

15enes Jornades Literàries


Una capa de boira jeia mandrosa sobre La Carral; tot era calma i silenci en el despertar d'un nou dia. De sobte, però, un sol esplendorós vencia les boires matinals i rebia una munió d'alumnes i mestres que s'escampaven per tots els espais de la casa. Era la gent de la ZER del Solsonès; eren les quinzenes jornades literàries!
Durant dos dies, mainada vinguda de les set escoles rurals del Solsonès treballava la literatura des de prismes ben diversos i amb una gran intensitat: des de cal·ligrames a notíces, passant per endevinalles, haikus i receptes de cuina, fins a guions cinematogràfics o reportatges científics. Una gran varietat de tipologies treballades amb metodologies atractives i motivadores.
Enmig de tant de treball, també hi havia espai per al lleure, per al joc, per als àpats reparadors, fins i tot per a la son...
Com és habitual hi va haver la visita d'un escriptor, enguany era el Carles Sala, un mestre - escriptor de qui havíem llegit els llibres a les escoles i que ens havien apassionat.
L'endemà després d'hores de convivència, rialles i treball, vam rebre les famílies que venien deleroses de veure com havien estat aquests dos dies tan intensos i emocionants. Els vam oferir un vídeo i una revista, mentre fluïen les Jornades i que portaven el batec d'aquests a les llars de la ZER.
Després, cadascú se'n va emportar cap a casa, amb el cansament i la satisfacció pintats al rostre, i vam deixar que La Carral recuperés, momentàniament, la calma que havia perdut.

0 comentaris :