SORTIDA DE TARDOR: CIÈNCIA I CASTANYES

 


Aquest curs 2021/22 està sent d'allò més bonic i especial. Entre altres coses, estem podent retornar a l'essència de la ZER, retrobant-nos per a fer allò que més bé sabem: gaudir els/les uns/es dels/es altres i aprendre envoltats/es de natura i somriures. La primera festa que hem pogut celebrar tots/es junts/es és LA CASTANYADA. Aquesta jornada es va celebrar a Sant Climenç i va començar amb un gran esmorzar de germanor on ja vam poder tornar a veure, mestres i infants, un munt de cares conegudes que feia mesos que no veiem. Tot i que ens van faltar abraçades, ens van sobrar somriures. Després del banquet a la pista poliesportiva del poble, els nens i nenes es van agrupar en padrins/es i fillols/es, demostrant una vegada més que la identitat de la ZER va més enllà dels vincles entre edats iguals. Tots/es junts/es vam dissenyar catifes de tardor amb elements propis d'aquesta estació (pinyes, fulles, aglans...), i s'ha de dir que ens van quedar d'allò més boniques. Deixar anar la imaginació per a crear autèntiques catifes, no va tenir preu.   

Més tard i, una vegada acabades les nostres obres d'art, vam poder gaudir de la ciència realitzant diferents tallers on vam descobrir moltes coses interessants i úniques de la cèl·lula, l'ADN i el microscopi. Xics i grans vam gaudir i aprendre amb l'ajuda d'autèntics científics i científiques que ens van fer comprendre tot allò tant petit que ens envolta en el nostre dia a dia i que ens fa ser qui som. Vam descobrir que tan sols necessitem un microscopi per a descobrir el món. Sense cap dubte, les petites coses són aquelles que ens fan més grans.       

Un cop vam acabar de fer el taller de ciència, vam tenir una estona per a reunir-nos amb tots/es els/les nens/es de les escoles i compartir, mentre dinàvem, totes les emocions del matí. Després de dinar i de tenir una estona lliure per a jugar a la natura, ens vam tornar a reunir tota la ZER per a celebrar la castanyada. Vam rebre la visita dels germans Castanyer, els quals ens vam alegrar l'estona amb les seves històries d'allò més divertides i, després de dedicar-los dues cançons, ens van repartir castanyes. Vam ballar, vam cantar i vam ser més ZER que mai.

  Per veure les fotografies de la jornada, cliqueu aquí

0 comentaris :