LES MATEMÀTIQUES PER COMPRENDRE EL MÓN

 

 

 

Aquest segon trimestre les nenes i els nens de Lladurs han dut a terme un projecte interdisciplinari on les matemàtiques tenen un presència molt important. Un dels nostres objectius amb aquest projecte és el d’utilitzar i valorar les matemàtiques com una eina útil per comprendre el món.

Han estat dos els projectes realitzats, per una banda els Ximes juntament amb l’alumnat de cicle inicial s’han preguntat si trobarien el proper any més processionària als boscos de Lladurs. I d’altra banda, l’alumnat més gran volia saber si les matemàtiques podien relacionar el canvi climàtic amb l’augment del nivell del mar.

Els infants més petits de Lladurs ja feia un parell d’anys que veien unes fileres molt llargues de processionària als boscos i camins. Cada curs semblava que n'hi havia més, ens picava tot només de veure-les! Es preguntaven si el proper any trobarien més erugues. I com que ens agrada aprendre molt i resoldre els nostres dubtes, ens hem posat a buscar la resposta. I com sempre les matemàtiques ens han ajudat molt!

El treball de les nenes i els nens de cicle mitjà i superior es vehicula a través de 5 experiències que responen a conceptes que creiem que poden estar relacionats amb l'augment del nivell del mar. Amb els càlculs fets i els resultats matemàtics de les experiències, aconseguim relacionar els "factors" i comprovar la seva implicació en l'augment del nivell del mar. Descobrim alhora que la contaminació n’és la causa origen.

Finalment, hem enviat els nostres projectes al vídeoMAT. A continuació trobareu els vídeos que hem presentat al concurs i mostren part de la feina feta a l’escola.






0 comentaris :