SORTIDA A ROTXÉS




Aquesta primera sortida del segon trimestre, hem pogut anar a visitar la FORMATGERIA ROTXÉS.
En Marc Vila, de casa Rotxés, ens ha explicat que continua el negoci familiar que va començar el seu avi, juntament amb la seva mare. Al principi, amb un petit ramat de cabres que tenien, només es venien la llet. Ara, en canvi, amb més cabres poden fer tres tipus de formatge i mató: el TENDRE, el més ràpid de fer. Si esperen un mes o un mes i mig és el SEMI i, si esperen un altre mes aconsegueixen el CURAT. Tots estan elaborats amb els mateixos ferments, de la mateixa llet i de la mateixa manera. L’únic que canvia és el temps de maduració d’aquests.

Hem pogut observar tot el procés que duen a terme per realitzar aquest producte de proximitat. Hem estat amb les cabres, els hem pogut donar menjar, les hem munyit per veure la llet i finalment, hem vist on va a parar tota aquesta llet. El Marc ens ha explicat que el procés de munyir el fan amb màquines per guanyar temps.

Per acabar, hem pogut fer un tast del seu formatge i ens ha agradat molt! Durant aquestes properes setmanes, el Marc vindrà a l'escola i ens ensenyarà i treballarem el mató que fan. Ja en tenim ganes d'aquesta activitat!

Amb això acomplim un dels nostres objectius que és conèixer les activitats que es duen a terme al nostre municipi.




0 comentaris :