Castanyada a La Coma

Castanyada a La Coma



Divendres 31 d’octubre, Local Social de La Coma. Després de dies de preparació, està tot a punt per rebre als nens, nenes i mestres de la ZER del Solsonès. Sí, aquest curs la Castanyada de la ZER l’hem fet a La Coma.
Després d’esmorzar, hem començat les activitats del matí.
Les nenes i els nens d’educació infantil s’han quedat al mateix Local Social. Després de fer un joc de presentació, ja que és la primera trobada conjunta per molts d’ells, han gaudit d’un conte que explica la historia d’un bolet mutant, en Cepet. Per acabar el matí, han fet el seu Cepet amb plastilina.
I els de primària? Doncs han dut a terme una gimcana per tot el poble de La Coma. El tema també girava entorn del món dels bolets. Han estat vuit proves repartides per tot el poble i voltants, algunes en llocs molt bonics de la Via Verda.

Durant unes dues hores i mitja, vuit grups han pujat i baixat pels carrers del poble, tot buscant els diferents punts per fer les proves. Inclús han anat al bosc a buscar bolets!.
A migdia ens hem desplaçat a les Fonts del Cardener per dinar i fer la Castanyada.
Un cop ben tips, ha arribat el moment de fer una rotllana per rebre a la Castanyera, però quina ha estat la sorpresa quan hem vist que no era una Castanyera sinò que n’eren dues! Una, la de La Coma i l’altra, la de La Pedra.
Els nens i nenes els han recitat uns poemes sobre els bolets i els han cantat dues cançons: la nostra de la ZER i la del Marrameu torra castanyes.
Per acabar aquest intens dia, han repartit les castanyes i els panellets.
Sense donar-nos compte, era un quart de cinc de la tarda i ens tocava tornar a casa.
Ha acabat així un dia molt bonic de trobada de tota la ZER, la primera del curs.
Ara només queda esperar la següent.

0 comentaris :