CdA de l'Alt Berguedà 14/15



El mes de maig és un dels mesos més esperats per als alumnes de la ZER El Solsonès. Nens i nenes de diferents cicles marxem tres dies a Camps d’Aprenentatge per a aprendre en un entorn diferent i compartir vivències amb companys i companyes de les set escoles.
Els alumnes de Cicle Mitjà hem passat tres intensos dies a l’Alberg La Sala de la Pobla de Lillet. Gràcies al Camp d’Aprenentatge de l'Alt Berguedà hem pogut aprofundir en els coneixements del curs alt d’un riu i hem gaudit d’activitats físiques a la natura.
El primer dia vam anar a Castellar de n’Hug per visitar la Cova de la Tuta i el naixement del riu Llobregat. Hem après com l’aigua de la pluja es filtra per les muntanyes i com les roques que la conformen determinen el camí de les aigües fins a sortir a l’exterior a les Fonts del Llobregat.
El dia següent, ens vam posar a la pell dels biòlegs. Vam fer un treball de camp al curs alt del riu Llobregat, analitzant el llit del riu, les seves aigües, la seva fauna i la seva flora. A la tarda, vam anar al laboratori per tal d'analitzar totes les mostres que havíem recollit al llarg del matí. Després de l’intens treball vam realitzar activitats de lleure fent escalada als arbres i tir amb arc.
I l’últim dia, abans del comiat i la tornada a casa, vam realitzar una cursa d’orientació aprenent a utilitzar eines com la brúixola, el GPS i el mapa.

Ha estat una gran experiència per a ampliar els nostres aprenentatges, però hi ha quelcom en aquestes sortides més interessant: aprendre a ser més autònoms, compartir amb els nostres companys i companyes vivències i bons moments tot passant-ho d’allò més bé.

0 comentaris :