La castanyera vergonyosa

La Castanyera vergonyosa 

Divendres, 28 d’octubre; el matí s’ha llevat esplèndid: un cel blau impol·lut augura sol i calor; res a veure amb el que s’espera de la tardor; res a veure amb el que s’espera d’un dia de castanyada.
Són les 9 del matí. A poc a poc, el poble va prenent una vida inusual, una alegria especial, l’ambient d’un gran dia: alumnes, famílies i mestres omplen Sant Climenç d’aires de festa.
Després d’un bon esmorzar, comença l’activitat del dia. Els més petits gaudeixen d’una Fira de Tardor molt especial: tallers de cuina, de manualitats i de creativitat. Una feinada que els ocupa tot el matí i que els pinta els bigotis de xocolata i un somriure al rostre.

Mentrestant, els més grans s’escampen pel poble per descobrir-ne els indrets més recòndits i interessants, amb el joc Cap a Sant Climenç!: l’església, la plaça del pi, la Vila Closa, el Castell, el cementiri, la plaça de la Creu...  busquen pistes, descobreixen detalls, i acaben amb una divertida experiència cinematogràfica.
Havent dinat, arriba el moment de la gran estrena: La Castanyera vergonyosa. Tots seuen atents per veure les aventures d’una Castanyera que, segons la llegenda, viu a Sant Climenç i és molt, però molt tímida, i dels alumnes de l’escola, que la convencen que vagi a la Castanyada de la ZER. El moment culminant arriba quan els personatges de la pel·lícula surten de la pantalla i porten l’alegria de les castanyes i els panellets als sorpresos espectadors.
Després d’una jornada llarga i intensa, la tarda declina i el cansament i les emocions del dia es reflecteixen a les cares. L’escola i el poble, a poc a poc, van recuperant l’aire tranquil i silenciós de cada dia. La Castanyera, feliç, entra a casa pensant que l’any vinent tornarà!!

0 comentaris :