VISITEM LA GRANJA GODALL


Avui hem anat de visita a la granja Godall per conèixer com funciona una producció rural autosuficient. Aquesta sortida matinal ens ajudarà a ser una mica més experts en el projecte interdisciplinari “del camp a la taula” que estem realitzant al llarg d'aquest curs.
Primer hem anat a l’obrador, per tant, calia que ens preparéssim amb la roba adequada abans d'entrar i seguir les normes d'higiene corresponents (gorra, bata, peücs, rentar mans...). Un cop dins, ens han explicat tot el què s’obté de cada una de les parts del porc. En aquell moment, alguns nens/es relacionaven coneixements apresos a l’escola sobre el cos humà i observaven semblances, com ara: els pulmons del porc. Nosaltres també en tenim i ens hem atrevit a bufar-los i tot per veure en directe com s’inflen! Però també a tocar els cartílags gelatinosos, veure el cor... Els nens i nenes realment estaven impressionats.

Després ens han deixat elaborar la nostra pròpia llonganissa i ens han dit que fins d’aquí tres setmanes no estarà llesta per anar a la botiga a comprar-la. Per què? Doncs bé, un cop feta la feina a l’obrador hem anat a unes cambres frigorífiques gegants on allà s’hi guarden els diferents embotits per tal que vagin seguint el seu procés de curació a la temperatura i temps que li correspon a cada un.
Sortim de l’obrador i ens dirigim cap a la granja on hem vist com es cuiden els porcs. Els encarregats de la granja ens han explicat que cultiven la terra per obtenir els diferents cereals que després transformaran en pinso per tal d'alimentar els porcs. Arribava el moment de veure l’inici d'aquest cicle: la vida del porc a la granja. Hem estat amb els garrins que encara  mamaven la llet de la mare i els hem pogut agafar! Després ens hem dirigit on hi ha els porcs més joves als quals hem pogut tocar i acariciar. Per acabar la visita, hem anat cap a la botiga godall on hem vist els productes ja a la venta i ens han donat un tastet de secallona boníssima!

Com podeu veure, hem viscut tot el procés d’elaboració dels embotits i productes frescos: des de la criança, les tasques a l’obrador i la venta a la botiga del producte final. Ara que els nostres petits xefs ja coneixen la feina que hi ha darrera els aliments que comprem, ara tocarà transformar el producte final de la granja amb un gustós plat!

Gràcies a la granja Godall per rebre’ns i deixar-nos conèixer la vida de la seva granja .
També volem donar les gràcies a totes les famílies per l’organització i fer possible que els nens i nenes hagin passat un dia d'autèntics grangers!
Si cliqueu la imatge podreu veure els nostres grangers en acció.



0 comentaris :