TREBALL DE CAMP AL CASTELL DE LLADURS



El passat divendres 16 de juny vam fer una visita al castell de Lladurs.
Per una banda, els Ximes van sortir des de les fonts de Lladurs i van emprendre el corriol que puja al castell. Durant el camí van anar observant i dibuixant al quadern de camp algunes de les plantes que trobavem pels vorals del corriol. Algunes plantes característiques es troben assenyalades amb petits cartells i il·lustracions per facilitar-ne la identificació. Ara, realment, és un moment deliciós, les darreres pluges han provocat una explosió de colors i olors que ens acompanya tot el camí.

Per una altra banda, els més grans vam fer drecera directament des de l'escola. Abans, però, d'enfilar la dura pujada, vam fer un petit recorregut per la rasa del Meix, racó preciós que com un tresor s'amaga a excursionistes despistats. La bellesa del lloc és indescriptible.
Després vam començar la pujada al castell. Van ser uns 3km. de pujada intensa entre petits corriols que recorren la vessant sud del castell.

Un cop a dalt, vam fer uns treballs d'orientació i reconeixement d'elements del paisatge. Brúixola en mà, els infants van anar trobant i situant poblacions, pantans, muntayes,... que ens envolten.

I mentres acabàvem el treball, la tribu Xima arribaba al castell.
Un cop retrobats ens vam refugiar a l'ombra de Sant Martí, església que fa companyia al castell, per tal d'esmorzar ben fresquets.

Encara ens quedava una última sorpresa. Vam poder visitar la torre del castell recentment restaurada i veure el lloc on s'ubica el nou telescopi de la torre.
Allà, al capdamunt de la torre, vam poder explicar i representar la llegenda del rector del castell de Lladurs, llegenda que no va deixar impassible a cap infant, per ser un relat realment sorprenent.

Després tocava baixar i desfer camí. Tots plegats, les més grans ajudant els més petits, vam anar baixant cap a les fonts que era el lloc de recollida.

Una excursió fantàstica en un entorn d'ensomni!

0 comentaris :